Laatste verzorging
Na het overlijden van een dierbare moet de laatste verzorging plaatsvinden. In de praktijk betekent dit dat het lichaam onder andere gewassen en aangekleed wordt. Wie dit doet, hangt af van de laatste wensen van de overledene en de wensen van de nabestaanden. Ook geloofsovertuigingen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.
Schouwarts
De verzorging mag pas plaatsvinden wanneer iemand officieel overleden verklaard is door een schouwarts. Voordat de verzorging plaatsvindt, moet er bepaald worden of de overledene orgaandonor is. Is dit het geval, dan moet dit eerst in gang gezet worden. Vaak doet de huisarts dit. Heeft de overledene een pacemaker, dan moet deze ook eerst verwijderd worden. Dit verzorgen wij zelf.
Ons zorgteam is goed geschoold in het geven van de laatste verzorging. Wij kunnen oneffenheden camoufleren wegnemen en wij zijn getraind om kleine invasieve handelingen te verrichten als dit ten goede komt aan de opbaring. Tenslotte wordt het haar netjes opgefrist en gekapt, en wordt er bij dames – indien gewenst – make-up of nagellak aangebracht.
Bij ons mogen nabestaanden altijd helpen of bij de verzorging zijn. In ons sfeervolle Uitvaarthuys De Vallei in Ede hebben wij een ruime verzorgingsruimte. Hier kan de laatste verzorging gegeven worden, met of zonder hulp van nabestaanden. Volledige privacy is hier gewaarborgd.
Uitvaart- en wensenboekje
Spreken over uw eigen uitvaart of die van een dierbare doet u niet dagelijks. Toch kan het u en vooral uw nabestaanden rust geven om bespreekbaar te maken wat u belangrijk vindt. Met het wensenboekje helpen wij u graag op weg om hier eens bij stil te staan.